Detalji objave

Pripremite svoj ledeni čaj kod kuće

Ledeni čaj je osvježavajući napitak koji se priprema od čaja koji je ohlađen i poslužen s ledom. Ovaj osvježavajući napitak može biti aromatiziran voćem, biljem ili drugim dodacima poput citrusa, bobičastog voća ili metvice. Ledeni čaj je savršen za hidrataciju tijekom toplih ljetnih dana i pruža ugodan balans okusa između slatkog, kiselkastog i biljnog. Idealno je piće za osvježenje i uživanje u trenucima opuštanja.

Najbolji način za pripremu hladnog iliti ledenog čaja je COLD BREW.
Cold brew je način pripreme čaja u kojem se koristi hladna voda umjesto vruće vode. Umjesto da se čaj priprema klasičnom metodom varenja vrućom vodom, hladna voda se koristi za polagano namakanje čaja tijekom duljeg vremenskog razdoblja, obično od nekoliko sati do preko noći.
Priprema hladnog čaja ima nekoliko prednosti. Prvo, proces hladnog namakanja čaja rezultira blažim okusom i manje gorčine, jer se ekstrakti iz listova čaja polagano otpuštaju u hladnu vodu. Također, hladni čaj često ima osvježavajući i glatki okus.
Druga prednost hladnog čaja je što je niskokaloričan i niskokofeinski napitak. Hladna voda ne izvlači kofein iz čaja u tolikoj mjeri kao vruća voda, pa hladni čaj često sadrži manje kofeina. Ovo može biti prednost za one koji žele smanjiti unos kofeina ili izbjegavati kofein u kasnijim dijelovima dana.
Cold brew čaj se može pripremiti s različitim vrstama čaja, poput zelenog čaja, crnog čaja ili biljnih čajeva.
Također, možete dodati različite voće, svježe bilje ili prirodne sladila kako biste obogatili okus hladnog čaja.
Važno je napomenuti da se cold brew čaj mora čuvati u hladnjaku i konzumirati unutar nekoliko dana.

Najjednostavni recept za pripremu cold brew čaja je:
1 litra hladne vode
5 žličica omiljenog čaja

Nakon što se čaj namakao u hladnaku minimalno 5-6 sati, čaj procjedite i po želji ga obogatite
svježim voćem, smrznutim voćem, kockicama leda, sladilima poput meda, javorovog ili agavinog sirupa.

A ovdje možete pročitati naše TOP čajeve za pripremu LEDENOG ČAJA.